Reprodukcijo Velike grbovne knjige (v slovenskem prevodu) osrednjega dela Janeza Vajkarda Valvasorja in temeljnega vira heraldike slovenskih dežel, smo pripravili in založili v Založbi dežela Kranjska d.o.o. v omejenem številu izvodov.

V ročno vezani bibliofilski izdaji Velike grbovne knjige bomo lahko na devetstodevetih (909) straneh našli, občudovali ter raziskovali 2041 različnih grbov slovenskih pokrajin, večine mest, trgovskih ter plemiških družin in cerkvenih institucij do konca 17.stoletja na Kranjskem, Koroškem in Štajerskem, z enostavno uporabnim in preglednim slovenskim prečrkovanjem Valvasorjevega rokopisa ter z obsežnim komentarjem, ki so ga pripravili vrhunski poznavalci Valvasorjeve zapuščine, prevedenim še v nemški in angleški jezik. Velika grbovna knjiga je tiskana z vrhunsko barvno tiskarsko tehniko na visoko kakovostnem papirju, nato pa ročno vezana v pravo goveje usnje ter okrašena z zlato obrezo. Knjiga je vložena v ročno izdelan zaščitni šuber.

Velika grbovna knjiga | Naslovnica

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.